Granátové jablko vitamínová bomba ze středomoří, je svým složením skvělou potravinou nejen prevegetariánů. Červená semínka, kterých je v plodu 500 až 600, jsou bohatá na aminokyseliny, kterých obsahují více než červené víno či zelený čaj. Obsahuje také taniny, vitamíny A, B, C a E, a minerální látky sodík, železo, fosfor a mangan.
Ovocná šťáva je lisována za studena ze semen středomořských plodů granátového jablka.
Jsou mimořádně bohaté na polyfenoly – silné antioxidanty, minerální látky sodíku, draslíku, hořčíku a vápníku a vitamín C.
Výživové hodnoty ve 100ml:
Energetická hodnota 215,9kJ / 51,6 kcal
Tuky 0,0g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 12,0g
z toho cukry 10,6g
Vláknina 0,7g
Bílkoviny 0,6g
Sůl 0,0g