Jak udělat z chuťově dokonalého ořechu ještě dokonalejší? Přece skvělým pražením, které podtrhne příjemnou sladkost i kořeněnou vůni.
I když pekanový ořech na první pohled vypadá tak trochu jako vlašský, nenechte se zmást, pár rozdílů by se našlo. Nadchne vás jemnější a krémovější chutí se sladkými tóny a kořeněnou vůní. Mnozí si pekani spojují s Vánocemi, proč však čekat celý rok?
Pekany si dovážíme z USA nebo Mexika, vždy však jde o pořádně velké, celé půlky ořechů. Díky tomu, že si ořechy smažíme sami, dokážeme zajistit jejich kvalitu, čerstvost i šetrnost pražení. Smažíme je při nižších teplotách a nezapomínáme kontrolovat chuť, vůni ani odstín. Díky pražení jsou pekany ještě křehčí. Chutit vám budou jen tak z dlaně s pár kousky ovoce nebo třeba v kaších. Obzvlášť vás však nadchnou ve všemožných receptech na pečené dobroty a dezerty. S poctivou čokoládou nebo skořicí jim to zkrátka sluší.