Včelovak, znovu použitelný voskovaný obal je kombinací 100% BIO bavlny a unikátní voskové směsi z borovicové pryskyřice, BIO řepkového oleje a včelího vosku. Obaly jsou přirozeně prodyšné, udrží potraviny déle čerstvé ve srovnání s bavlněným či papírovým sáčkem. Přírodní včelí vosk je antibakteriální, borová pryskyřice má antimykotické vlastnosti, BIO řepkový olej svými vlastnostmi dodává Včelovaku ohybnost.
Péče o Včelovak
- Péče spočívá ve vytřesení drobků po použití. V případě potřeby lze obal opláchnout vlažnou vodou spolu s eko saponátem a houbou.
- Více informací a tipů pro používání naleznete v části Jak správně udržovat Včelobal a na našem Blogu.
- Životnost včelobalů je více než rok, avšak voskovou vrstvu lze kdykoli obnovit Včelopravářem.
- Po dosloužení lze obal nastříhat na menší kousky a zkompostovat.
Vyrobeno s láskou pro vaše kváskové chleby. Tvrdý nebo měkký chléb i pátý den? Včelovak tuto otázku řeší díky voskovému povrchu, díky kterému váš chléb skutečně zůstane déle čerstvý. Pytlík je přirozeně prodyšný, chléb ztvrdne mnohem pomaleji ve srovnání s bavlněným nebo papírovým sáčkem.
Velký Včelovak má rozměry 34x42cm a vejde se do něj až 1500g bochník chleba nebo 15 rohlíků.
Pro zabalení stačí přehnout okraj vaku, který se snadno tvaruje teplem rukou. Včelovak bude držet tvar díky poctivé vrstvě vosku. Avšak pozor, včelí sáčky jsou určeny pouze k balení nemastného pečiva, protože v rozích sáčku se mohou shromažďovat drobné částečky jiných potravin, tuků nebo sýrů, které mohou později způsobit neplechu.