Včelovak, znovu použitelný voskovaný obal je kombinací 100% BIO bavlny a unikátní voskové směsi z borovicové pryskyřice, BIO řepkového oleje a včelího vosku. Obaly jsou přirozeně prodyšné, udrží potraviny déle čerstvé ve srovnání s bavlněným či papírovým sáčkem. Přírodní včelí vosk je antibakteriální, borová pryskyřice má antimykotické vlastnosti, BIO řepkový olej svými vlastnostmi dodává Včelovaku ohybnost.
Péče o Včelovak
- Péče spočívá ve vytřesení drobků po použití. V případě potřeby lze obal opláchnout vlažnou vodou spolu s eko saponátem a houbou.
- Více informací a tipů pro používání naleznete v části Jak správně udržovat Včelobal a na našem Blogu.
- Životnost včelobalů je více než rok, avšak voskovou vrstvu lze kdykoli obnovit Včelopravářem.
- Po dosloužení lze obal nastříhat na menší kousky a zkompostovat.
Vyrobeno s láskou pro vaše kváskové chleby. Tvrdý nebo měkký chléb i pátý den? Včelovak tuto otázku řeší díky voskovému povrchu, díky kterému váš chléb skutečně zůstane déle čerstvý. Pytlík je přirozeně prodyšný, chléb ztvrdne mnohem pomaleji ve srovnání s bavlněným nebo papírovým sáčkem.
Malý Včelovak má rozměry 27x33cm, což je ta správná velikost pro střední a menší bochníky do 700 gramů. Vhodný pro běžnou velikost chleba nebo 7 kusů housek.
Pro zabalení stačí přehnout okraj vaku, který se snadno tvaruje teplem rukou. Včelovak bude držet tvar díky poctivé vrstvě vosku. Avšak pozor, včelí sáčky jsou určeny pouze k balení nemastného pečiva, protože v rozích sáčku se mohou shromažďovat drobné částečky jiných potravin, tuků nebo sýrů, které mohou později způsobit neplechu.