První opravdu čokoládová granola! I takto by se daly popsat tyto ořechovým máslem lahodně zapečené kousky plné pořádných lískových ořechů a naší řemeslné tmavé čokolády. Zkrátka recept na skvělé ráno v jednom sáčku.
Pokud si potrpíte na chuť prvotřídní tmavé čokolády a rádi si ráno zakřupáte, naši bezlepkovou čokoládovou granolu jsme vytvořili přesně pro vás. A když mluvíme čokoládovou, máme tím na mysli opravdu hodně, hodně čokolády. Tu si totiž vyrábíme v Šufanu sami podle řemeslných postupů a výsledek stojí za to. Vzniká nám pod rukama z výběrových kakaových bobů z Peru, které nejprve šetrně smažíme a poté najemno meleme v melanžéru. Kromě toho zapékáme granolu ořechovým máslem, sladíme medem, nešetříme blanšírovanými lískovými ořechy z pobřeží Černého moře a nezapomínáme ani na nálož chia a lněných semínek. Lépe to už ani nejde.
Všechny naše granoly jsou pověstné i svými velkými kusy (nečekejte žádnou drť) a nepřeslazenou chutí. I když je to jasná snídaňová volba, těžko se jí odolává i jako desáté či kdykoli během dne… Obzvlášť s jogurtem a v doprovodu našich másel nebo odvařeného ovoce.