S kvalitním ghí z čerstvého másla se toho dá v kuchyni vymyslet hodně – nepřepaluje se, je bez laktózy a dodá šmrnc kulinářskému výtvoru i obyčejným míchaným vajíčkům.
Pokud doma nejčastěji nosíte kuchařskou zástěru, ghí by ve vaší spíži nemělo chybět. Jedná se o propuštěné máslo zbavené vody a mléčné bílkoviny, jako dělané na pečení a rychlou tepelnou úpravu. Výhodou oproti klasickému máslu je především vysoký kouřový bod, díky čemuž se při restování a smažení nepřepaluje. Skvělá je i jeho dlouhá trvanlivost a fakt, že jej nemusíte skladovat v chladničce.
Naše ghí se navíc vyrábí z prémiového kravského colostra, tedy prvního mateřského mléka po narození mláděte. To je obzvláště bohaté na živiny a cenné látky, mimo jiné na vitamín A.
Ghí má krásný žlutý odstín a dodává jídlům lehce oříškovou chuť a vůni. Hodí se všude tam, kde byste použili běžný tuk.